De Wylde Boerinne

melk tappen bij de Wylde Boerinne

Melktap

Met onze melktap is het eenvoudig om zelf verse melk te tappen. De melk kost €0,80 per liter. Je kunt zelf een kan of fles meenemen, maar wij hebben ook flessen te koop voor €1,- per stuk. Deze flessen kun je in de afwasmachine weer schoonmaken en weer opnieuw gebruiken.

Je zet de fles in de tap en je gooit gepast geld in de tap. Na een druk op de knop komt de melk uit de tap in de fles.

Geniet van uw zelf getapte verse melk!

Rauwe melk

Verse 'rauwe'melk komt zo van de koe en heeft - behalve dat het gefilterd en gekoeld is- geen verder bewerking ondergaan (zoals: koken of pasteuriseren). De Voedsel- en Waren Autoriteit (VWA) raad aan de melk voor consumptie gedurende een minuut tot tenminste 72°C te verwarmen. 

Het is aan u of u dat doet of niet. Veel mensen vinden de smaak van verse 'rauwe' melk lekkerder. Ook zijn er mensen die vinden dat rauwe melk gezonder is en beter verdragen wordt dan gepasteuriseerde melk. (zie www.rauwemelk.net)

Melk is een natuurlijke bron van voedingsstoffen zoals eiwitten, vitamine B2 en B12, mineralen (fosfor, kalium, magnesium en zink), vetten en melksuiker. Deze voedingsstoffen zijn van belang voor de energievoorziening, groei, ontwikkeling, bescherming en onderhoud van het menselijk lichaam. Twee á drie zuivelconsumpties per dag worden dan ook aanbevolen!

Niet-gepasteuriseerde melk is niet langer dan drie dagen in de koelkast te bewaren. De verse melk moet voor gebruik even geroerd of geschud worden (de room uit de melk komt bovenop te liggen).

Openingstijden melktap

De melktap is van maandag t/m zaterdag van 8:00 tot 20:00 geopend!

Op zondag geldt: tappen mag, maar wij hebben een vrije dag.

Contact