De Wylde Boerinne

Melktap

Sinds juni 2014 hebben wij een melktap. Hier kunt je zelf je verse rauwe melk tappen.

De melk kost €1,00 per liter. Je kunt zelf een kan of fles meenemen, maar wij hebben ook flessen te koop voor €1,00 per stuk. Deze flessen kun je in de afwasmachine schoonmaken en weer opnieuw gebruiken. Je kan ook een kwart liter melk aftappen, dit is €0,25 voor een kwart liter.

Je zet de fles in de tap en je gooit gepast geld in de tap. Na een druk op de knop komt de melk uit de tap in de fles. Dit kan per hele of per kwart liter.

Geniet van uw zelf getapte verse melk!

Rauwe melk

Verse 'rauwe' melk komt zo van de koe en heeft - behalve dat het gefilterd en gekoeld is- geen verdere bewerking ondergaan (zoals: koken of pasteuriseren). De Voedsel- en Waren Autoriteit (VWA) raadt aan de melk voor consumptie gedurende een minuut tot tenminste 72°C te verwarmen.

Het is aan u of u dat doet of niet. Veel mensen vinden de smaak van verse 'rauwe' melk lekkerder en zijn er mensen die vinden dat rauwe melk gezonder is. Ook zijn er mensen die rauwe melk beter verdragen dan gepasteuriseerde melk. (zie www.rauwemelk.net)

Melk is een natuurlijke bron van voedingsstoffen zoals eiwitten, vitamine B2 en B12, mineralen (fosfor, kalium, magnesium en zink), vetten en melksuiker. Deze voedingsstoffen zijn van belang voor de energievoorziening, groei, ontwikkeling, bescherming en onderhoud van het menselijk lichaam. Twee á drie zuivelconsumpties per dag worden dan ook aanbevolen!

Niet-gepasteuriseerde melk is niet langer dan drie dagen in de koelkast te bewaren. De verse melk moet voor gebruik even geroerd of geschud worden (de room uit de melk komt bovenop te liggen).

Openingstijden melktap

De melktap is van maandag t/m zaterdag van 9:00 tot 20:00 uur geopend!

Van mei t/m september ook 's zondags geopend van 9:00 tot 20:00 uur.

's Zondags geldt: tappen mag, maar wij hebben een vrije dag.

Contact